Цените на електроенергията са увеличени спекулативно и няма основание за

...
Цените на електроенергията са увеличени спекулативно и няма основание за
Коментари Харесай

Новината Подкоси Краката На Всички Българи, Без Това Не Можем! Задава Се Шоково Поскъпване С Цели 30% За Домакинствата!!!

Цените на електрическата енергия са увеличени спекулативно и няма съображение за това. Около тази теза се сплотиха в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, които държат 82% от работните места в страната.

В асоциацията членуват Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Има подозрения за картел, би трябвало да се вкара ред в пазара, а в случай че моментното положение се резервира, евентуално от 1 юли цените на електрическата енергия за семействата ще се покачат с 15-30 на 100, предвижда Васил Велев от АИКБ.

Комисията за защита на конкуренцията би трябвало да се самосезира, а Министерството на енергетиката да вземе ограничения, сподели още Велев.

Няма по-голям проблем за националната сигурност от цената на електрическата енергия, сподели Кирил Домусчиев от КРИБ.

По думите му държавните сдружения не са ефикасни и това се отразява на цялата стопанска система на страната. Необходим е нов закон за енергетиката, да се либерализира енергийния пазар и цялостна промяна.

В енергетиката има " икономическа шизофрения ", сподели Божидар Данев, ръководител на БСК и добави, че имаме свръхмощности, няма търсене, а цените се усилват.

Предстои членовете на асоциацията да решат дали да провеждат митинг при започване на февруари, на който ще упорстват за либерализиране на пазара и за промени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР