Цените на двата основни сорта петрола по време на търговията

...
Цените на двата основни сорта петрола по време на търговията
Коментари Харесай

Цените на петрола вървят надолу

Цените на двата съществени сорта петрола по време на търговията в сряда се намаляват поради паниките във връзка с търсенето, поради бързото повишаване на новозаразени от ковид в света. Ръстът на броя на инфектираните се следи в доста от огромните стопански системи в света, разясняват наблюдаващите на пазара. Притеснението е обвързвано с контрола върху разпространяването и предприемането на нови ограничаващи ограничения.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е на равнище от 42,21 $ за барел, което е с 0,56 на 100 спад в съпоставяне със цената при затварянето на предходната сесия. При търговията във вторник, договорите нарастнаха с 0,72 $ или с 1,8 %.

Цената на фючърсите за ноември за петрола вид WTI на NYMEX се намалява до 39,94 $ за барел – минус 0,64 % по отношение на цената при затварянето на предходната сесия. При търговията във вторник договорите нарастнаха с 0,77 $ или с 1,95 %.

Световното търсене на нефт през 2020 година ще се намали с 9,5 млн. барела дневно спрямо 2019 година, което на практика съответствува с оценката и преди месец, се споделя в октомврийския отчет на ОПЕК.

Експертите на организацията покачват със 70 хиляди барела и с 60 хиляди барела дневно упованието си за потреблението на нефт през 2019 година и 2020 година надлежно, което значи, че търсенето ще е от порядъка на 90,29 млн. барела дневно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР