Цените на двата основни сорта петрол във вторник сутринта продължават

...
Цените на двата основни сорта петрол във вторник сутринта продължават
Коментари Харесай

Петролът се търгува без съществени изменения след повишението в понеделник


Цените на двата съществени сорта нефт във вторник сутринта не престават позитивната динамичност от понеделник. Оптимизмът към договарянията сред Съединени американски щати и Китай по повод договарянията за комерсиалната политика сред Съединени американски щати и Китай е в поддръжка на възходящите котировки, съгласно наблюдаващите на пазара.

Цената на мартенския фючърс за петрола вид Brent в понеделник стигна до 58,7 $ за барел, като по-късно се намали до 57, 3 $ за барел.
Тази заран договорът за март започва със едва покачване, само че към 8.30 българско време котировката на Brent е на равнището при затварянето в понеделник - от 57,3 $ за барел.

Договорът за февруари за петрола вид WTI в понеделник доближи до 49,6 $ за барел, само че завърши при стойност от 48,4 $ за барел. Тази заран, 8 януари, фючърсът за февруари за петрола вид WTI се търгува на равнище от 48,5 $ за барел.

В понеделник в Пекин публично стартираха двустранните договаряния сред Съединени американски щати и Китай по търговско-икономическите въпроси. Официалният представител на Китай Лу Кан означи, че китайската страна се надява на разрешаване на комерсиалните несъгласия на основата на равенството и взаимното почитание. Това от своя страна се приема като сигнал за понижаване на напрежението на пазарите и в поддръжка на цените на петрола. Припомняме, че растежът в търговията на петрола в понеделник съумя да доближи забележителните 3 %.
В поддръжка на цените на пазара е и стабилизирането на фондовите пазари, както и намаляването на добива на нефт от страните членки на ОПЕК, означават още наблюдаващите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР