Цените на двата основни сорта петрол във вторник, 20 февруари

...
Цените на двата основни сорта петрол във вторник, 20 февруари
Коментари Харесай

Цените на петрола се движат разнопосочно в днешната търговия

Цените на двата съществени сорта нефт във вторник, 20 февруари се търгуват разнопосочно.

Цената на априлските фючърси за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в границите на утринната търговия се намалява до 83,49 $ за барел, което е спад с 0,06 $ (0,07%) в съпоставяне със цената при затваряне на предходната търговия.   В понеделник договорите за този вид се покачиха едва – с 0,9 $ до 83,56 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI за април на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 79,43 $ за барел – плюс 0,24 $ (плюс 0,30 %). Вчера нямаше търговия с договорите за този вид поради празник в Съединени американски щати.

Както и преди във фокуса на вниманието само че участниците на пазара остава обстановката в Близкия изток. В понеделник хусите оповестиха за офанзива на английския транспортен съд Rubymar в Аденския залив, вследствие на която екипажът е бил заставен да напусне кораба. По-късно хусите обстрелваха и два кораба на Съединени американски щати край крайбрежията на Йемен. Ситуацията в района остава комплицирана.

По-силните от предстоящите данни за инфлацията в Съединени американски щати и ястребовата изразителност от чиновници на централната банка попариха очакванията за предварителни понижения на лихвените проценти от Федералния запас, в допълнение към мечите настроения на петролните пазари, означават от Trading Economics.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР