Цените на двата основни сорта петрол в сутрешните часова на

...
Цените на двата основни сорта петрол в сутрешните часова на
Коментари Харесай

Петролът стартира седмицата с повишение на цените


Цените на двата съществени сорта нефт в утринните часова на новата седмица започват с покачване. Пазарът обаче е по този начин срутен, че надали може да се чака скорошно възобновяване, разясняват анализатори.

Януарският фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures сутринта на 19 ноември се търгува при покачване с 0,82 % или 0,55 $ – до 67,31 $ за барел.
Договорът за петрола вид WTI с доставка за декември на борсата в Ню Йорк (NYMEX) нарастна с 0,68 $ или 1,20 % - до 57,14 $ за барел.
Миналия петък котировката на фючърса за петрола вид Brent се усили с 14 цента до 66,76 $ за барел, а WTI на практика остана без смяна – 56,46 $ за барел.

Като цяло вложителите не престават да се притесняват от остатъка от оферти на пазара на нефт при несъмнено намаляване на търсенето.
В същото време някои анализатори считат, че цената на петрола към този момент е достигнала най-ниската си точка и след възобновяване търговията ще се върне към относително ограничен диапазон.

Както означават анализаторите от Bank of America Merrill Lynch, след прекосяването на петрола към „ мечия “ тренд и ликвидирането на забележителният размер от „ дълги “ позиции от страна на хедж фондовете и другите спекулативни вложители „ пазарът е станал доста по-чист и, защото комерсиалните ресурси не са по този начин огромни, считаме, че цените на петрола може да намерят поддръжка “

Според данните от предходната сесия, цената на двата сорта – Brent и WTI спадна с 4,9 % и 6,2 % надлежно. Това бе най-сериозният спад за шеста поредна седмица от 2015 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР