Цените на двата основни сорта петрол в сряда, 19 февруари

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда, 19 февруари
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в рамките на днешната търговия

Цените на двата съществени сорта нефт в сряда, 19 февруари се покачват вследствие на отслабването на щатския $. Влияние оказват и данните за убеден напредък на китайския фондов пазар.

Стойността на априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание се покачва до 82,54 $ за барел, което е растеж с 0,20 $ (0,24%) по отношение на цената при затваряне на предходната търговия.  Във вторник цената по тези контракти поевтиня с 1,22 $ (1,5%) до 82,34 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI за април на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 77,22 $ за барел, повишавайки се с 0,18 $ или 0,23 %.  При затваряне на търговията във вторникдоговорите за този вид спаднаха с 1,42 $ (1,8%) до 77,04 $ за барел.

Колебанието на цената на петрола остава в диапазона от 10 $ за барел от началото на тази година, означават наблюдаващите, допълвайки, че обстановката в Близкия изток остава във фокуса на участниците на пазара. Този стеснен диапазон приказва за лимитирани решения и липса на отговор какво би могло да се случи, в случай че динамичността на търсенето и предлагането се разшири.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР