Цените на двата основни сорта петрол в понеделник се повишават

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник се повишават
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават след спада през миналата седмица

Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник се покачват откакто през предходната седмица спаднаха внезапно, сочат данните от търговията.

През почивните дни някои от производителите на нефт, работещи в Мексиканския залив още веднъж преустановиха активността си, поради приближаването на следващия вихър, който може да докара до краткотраен спад на доставките от района, означават наблюдаващите на пазара.

В същото време възобновяване на добива възнамерява Либия.

Британската петролна компания Вербовъчна разработка от своя страна счита, че търсенето на нефт може в никакъв случай повече да не се върне към равнището, регистрирано преди пандемията от ковид. Най-оптимистичният сюжет в отчета на Вербовъчна разработка допуска, че международното търсене на нефт не доста повече от актуалното и то през идващите две десетилетия, заради това, че енергийният бранш малко по-малко излиза от потреблението на изкопаемите горива.

Участниците на пазара не престават да наблюдават договарянията сред страните от ОПЕК+. В сряда е планувано съвещание на техническата мониторингова комисия, а в четвъртък – съвещание на министерската мониторингова комисия, които ще преглеждат осъществяването от обособените страна на съглашението в границите на ОПЕК+.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures в понеделник се търгуват на равнище от 39,95 $ за барел или 0,30 % над цената при затварянето на предходната сесия. При търговията в петък договорите поевтиняха с с 0,23 $.

Цената на октомврийските фючърси за петрола вид WTI на NYMEX е на равнище от 37,51 $ за барел, или с 0,48 % над цената при затварянето на предходната сесия. В петък договорите се усилиха с 0,03 $.

Стойността на Brent през предходната седмица се намали с 6 %, а на WTI – с 6,1 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР