Цените на двата основни сорта петрол в понеделник се повишават,

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник се повишават,
Коментари Харесай

Петролът поскъпва


Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник се покачват, заради сигналите, че страните от ОПЕК се готвят за продължение на договорката за ограничение добива на нефт и през второто шестмесечие на 2019 година

В поддръжка на цените са и опасенията за разрастващият се спор сред Съединени американски щати и Иран.

Както бе обявено, комисията за мониторинг към ОПЕК +, срещата, на която състоя в почивните дни взе решение да заеме позиция на изчакване до края на месец юни, когато се възнамерява цялостната среща на страните от ОПЕК и отвън картела.

Комисията предлага ОПЕК + „ да продължи мониторинга и разбора на обстановката на петролния пазар, като обръща изключително внимание на положението на международните ресурси през идващите няколко седмици, с цел да изготви рекомендации за идващото съвещание на страните от ОПЕК и отвън картела “, се споделя в оповестеното след срещата известие.

На база на това анализаторите разясняват, че ОПЕК търси доста по-твърд баланс на пазара, само че се тормозят и от задълбочаващият се спор сред Съединени американски щати и Иран.

Стойността на фючърса за юли за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран се търгува на равнище от 73,13 $ за барел, което е с 0,92 $ или 1,27 % над равнището от затварянето на предходната сесия. В петък договорът поевтиня с 0,41 $ – до 72,21 $ за барел.

Фючърсът за юни за WTI на NYMEX нараства с 0,77 $ или 1,23 % - до 63,53 $ за барел. Според данните от предходната сесия, договорът нарастна с 0,11 $ – до 62,76 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР