Цените на двата основни сорта петрол в понеделник демонстрират стабилност.

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник демонстрират стабилност.
Коментари Харесай

Цените на петрола остават стабилни в началото на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник показват непоклатимост. Участниците на пазара наблюдават обстановката с ураганите в Съединени американски щати, а също по този начин не престават да правят оценка и сигналите за растеж на разпространяването на COVID-19 в Азия и Европа. Не на последно място остава и преценката за връзките сред Пекин и Вашингтон.

Почти 60% от нефтодобивните мощности в американската част на Мексиканския залив в неделя бяха спрени поради два урагана, приближаващи се до крайбрежието, оповестява организация Bloomberg. Ураганите Марко и Лаура, които идват от разнообразни направления са в положение да нанесат вреди за няколко милиарда $, предизвестяват специалистите.

Според данните на компанията за услуги в бранша Baker Hughes, оповестени в петък, броят на работещите нефтогазови добивни платформи в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 11 – до 183. Този растеж се регистрира за пръв път от четири седмици.

В центъра на вниманието на участниците в пазара остава обстановката с ковид. Правителствата в света се пробват да намерят баланс сред ограниченията за ограничение на разпространяването на COVID-19 и желанието за възобновяване на икономическата интензивност. Докато в Съединени американски щати наподобява, че има някакво стабилизиране на обстановката с коранавируса, то в редица страна от Европа и Азия се регистрира растеж на заболеваемостта.

Стойността на октомврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса IC Futures в понеделник е на равнище от 44,32 $ за барел, което е единствено с 0,03 $ под цената при затварянето на предходната сесия. В петък договорите поевтиняха с 0,55 $ или с 1,2 %.

Фючърсите за петрола вид WTI на NYMEX понижават също напълно нищожно – с 0,05 $ до 42,29 $ за барел. В петък цената на договорите се намали с 0,48 $ или с 1,1 %.

Според данните през предходната седмица поевтиняването при вид Brent е 1 %, а при WTI – растеж с 0,1 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР