Цените на двата основни сорта петрол в петък в рамките

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък в рамките
Коментари Харесай

Петролът поевтинява


Цените на двата съществени сорта нефт в петък в границите на азиатската търговия се намалява след значително покачване ден по-рано. Очакванията са да приключи седмицата със спад.

Февруарският фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран започва с намаляване от 0,39 $ или 0,63 % до 61,06 $ за барел. По време на търговията в четвъртък цената на Brent се увеличи с 1,3 $ или 2,16 % и при затварянето бе 61,45 $ за барел.

Стойността на фючърса за петрола вид WTI за януари на борсата в Ню Йорк (NYMEX) започва с намаляване от 0,61 $ или 1,18 % до 52,26 $ за барел. В четвъртък цената се усили с 1,13 $ или с 2,8 % като приключи търговията на равнище от 52,58 $ за барел.

От началото на седмицата Brent поевтинява с 0,4 %, а на WTI – с 0,7 %.

Увеличението на цените на петрола в четвъртък бе провокирано от Международната организация по енергетика (МАЕ), която в доклада си разяснява, че непланирани прекъсвания на доставките от Иран и Венецуела в действителност могат да доведат до удвояване на понижението във връзка с ограничаването на добива на нефт измежду страните от ОПЕК от оповестените 800 хиляди барела дневно до равнище от порядъка на 1,7 млн. барела дневно.

Според МАЕ добивът в ОПЕК през първото тримесечие на 2019 година може да падне с 1,4 млн. барела дневно от октомврийското равнище и да е 31,5 млн. барела дневно, оповестява още организацията. През второто тримесечие общият размер петрол, добиван от картела може да спадне до 31,2 млн. барела дневно.
При това състояние растежът на остатъка от запаси на горива в света може да се форсира, което ще бъде и положителен фактор за петролните пазари.
На този декор държавната нефтопреработваща корпорация на Саудитска Арабия Saudi Aramco, както оповестява организация Bloomberg, базирайки се на свои източници, е предизвестила американските нефтопреработващи фабрики за допустимо намаляване на доставките през януари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР