Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта стартират

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта стартират
Коментари Харесай

Цените на петрола растат след спада в четвъртък


Цените на двата съществени сорта нефт в петък сутринта започват с покачване след изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за това, че транспортен съд на американските военноморски сили е свалил идващ се към него ирански дрон в Ормузкия проток.

Септемврийският фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран нараства с 1,11 $ или 1,79 % - до 63,04 $ за барел. При търговията в четвъртък цената се намали с 1,73 $ или с 2,72 % и при затварянето бе 61,93 $ за барел.

Стойността на фючърса за WTI за август на NYMEX се усилва с 0,78 $ или с 1,41 % - до 56,08 $ за барел. При предходната сесия WTI загуби от цената си 1,48 $ или 2,61 % до 55,30 $ за барел.

„ Днес корабът USS Boxer предприе защитни дейности против ирански дрон “, сподели президентът по време на изявление, елементи от които разгласява на страницата си в Twitter. По думите ме безпилотният летателен уред е бил свален от десантен транспортен съд, защото е траял приближаването, игнорирайки предизвестията. Дронът е представлявал опасност за кораба и екипажа. Тръмп дефинира това като „ доста враждебни и провокативни дейности на Иран против транспортен съд, намиращ се в интернационалните води “. Той предизвестява също по този начин, че Съединени американски щати си резервират правото на предприемане на ограничения за отбрана на американските военнослужещи и ползите на Съединени американски щати.

След изказването на президента Тръмп, външният министър на Иран Джавад Зариф сподели, че неговата страна няма информация за загуба на безпилотен летателен уред.

Тази седмица петролът приключва с намаляване, заради опасенията за остатък от горива на пазара и слабото търсене от страна както на Съединени американски щати, по този начин и от Китай. Спадът през тази седмица може да е най-високият считано от месец май насам, което се дължи на данните за запасите в Съединени американски щати от една страна и темповете на растеж на международната стопанска система и в частност в Китай. Както стана ясно, при започване на тази седмица, китайският Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие означи растеж от едвам 6,2 % ибис най-ниските темпове от 27 години насам, означават анализаторите на пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР