Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта стартираха

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта стартираха
Коментари Харесай

Петролът поевтинява


Цените на двата съществени сорта нефт в петък сутринта стартираха търговията разнопосочно, само че по-късно и при двата сорта се регистрира спад.

Експертите чакат, че към края на днешния ден може да се чака образуването на най-същественото намаляване от началото на месец май, което е обвързвано със договорката за ограничение на добива на нефт в границите на ОПЕК+.

Септемврийският фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран първо нарастна с 0,11 $ за барел – до 63,41 $ за барел, само че по-късно търговията се откри при цена от 63,21 $ за барел. В четвъртък цената при затварянето бе 63,3 $ за барел. Отчетеният спад е (минус) 0,14 %.

Котировката на фючърса за август за петрола вид WTI на NYMEX падна с 0,49 $ – до 56,85 $ за барел, а по-късно се намали още – 56,65 $ за барели или минус 0,26 %. В четвъртък тържищата в Съединени американски щати бяха затворени поради празника на Деня на независимостта.

Според данните, от началото на тази седмица Brent загуби от порядъка на 5 % от цената си, а WTI към 3 %.

Експертите разясняват също по този начин, че петролът е попаднал в клопката сред договорката сред страните от ОПЕК и отвън картела и опасността от световна криза.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР