Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта нарастват

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта нарастват
Коментари Харесай

След спада от 7 % в четвъртък, тази сутрин петролът стартира с повишение от 2 %


Цените на двата съществени сорта нефт в петък сутринта нарастват с над 2 % показвайки коригираща динамичност след забележителния спад в четвъртък вследствие на изказванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за въвеждане на спомагателни мита против артикули от Китай, сочат данните от търговията.
Тази заран цената на октомврийския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures се усили с 2,51 % - до 62,02 $ за барел, само че по-късно още веднъж се намали и към 8.30 българско време се котира на равнището от 61,99 $ за барел. Изменението към посочения час е минус 4,936 %. По-рано в четвъртък Brent съумя да доближи 64,47 $ за барел.

Стойността на септемврийския фючърс за WTI на NYMEX нараства с 2,06 % и първо се котираше при цена от 55,06 $ за барел, само че след това падна леко – до 54,99 $ за барел. Изменението е минус 6,528 %. На 1 август WTI се котираше на една от най-високите си цени – 57.93 $ за барел.

Наблюдателите на пазара регистрират тази динамичност на цените като коригираща. От една страна въздействие върху пазара оказва устойчивото намаляване на комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати. От друга – поръчката на президента Тръмп за въвеждане на нови мита против артикули от Китай на стойност 300 милиарда $.

В четвъртък бе регистриран най-значителния спад за последните 4 години - 6,99 % при Brent и 7,9% при WTI.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР