Цените на двата основни сорта петрол в петък продължават да

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък продължават да
Коментари Харесай

Цените на петрола намаляват


Цените на двата съществени сорта нефт в петък не престават да спадат.

Според данните от предходната търговия, котировките понижават за пръв път от четири сесии, откакто в сряда освен това се покачиха с над 1 % и доближиха оптималното си равнище от ноември, след данните за спад на запасите от горива в Съединени американски щати и растеж на експорта.

Фючърсът за месец май за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран поевтинява с 0,09 $ или 0,13 % - до 67,77 $ за барел. Предния ден цената спадна с 0,64 $ или 0,93 %, като при затварянето тя бе 67,86 $ за барел.
Котировката на фючърса за петрола вид WTI за месец май на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се намаляват с 0,11 $ (0,18 %) - до 59,87 $ за барел. Според данните от предходната сесия, цената понижава с 0,25 $ или 0,42 %, като приключи при равнище от 59,08 $ за барел.

Въпреки това петролът приключва в позитивната зона за трета поредна седмица. Освен внезапния спад на запасите от горива в Съединени американски щати, в поддръжка на пазара са и дейностите на ОПЕК+ за ограничение на добива, считат наблюдаващите на пазара. „ През това време на годината запасите от нефт всекидневно се усилват, което придава още по-голямо значение на значителният им спад “, означават анализаторите от Commerzbank, представени от Dow Jones. Очакваното намаляване ще е в поддръжка на WTI, считат те.

От началото на тази седмица повишаването при Brent е 0,8 %, а при WTI – над 2%.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР