Цените на двата основни сорта петрол в петък, 28 април

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък, 28 април
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават, но завъшват месеца на минус

Цените на двата съществени сорта нефт в петък, 28 април се покачват, сочат данните от търговията. Петролният пазар се върна към растеж още в четвъртък, а в последния ден от седмицата вниманието на търговците е ориентирано към докладите на огромните петролни компании като ExxonMobil и Chevron Corp.

Цената на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 79,92 $ за барел, което е с 0,65 $ или 0,83% над цената при затваряне на предходната търговия. В четвъртък договорите за вид Brent нарастнаха с 0,68 $ или с 0,9 % до 78,37 $ за барел.

Срокът на юнските контракти приключва със затварянето на пазара в петък. По-активно търгуваните фючърси за юли се покачват с 0,56 $ или 0,72% до 78,78 $ за барел.

Стойността на фючърсите за юни за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват с 0,47 $ или с 0,63% до 75,23 $ за барел. При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти се усили с 0,46 $ или 0,6% до 74,76 $ за барел.

Двата сорта приключват обаче освен актуалната седмица със спад, само че и целият месец.

Сред главните фактори, оказващи въздействие на петролния пазар на този стадий са сигналите за по-слабото търсене от страна на Азия, както и продължаващите опасения за криза в Съединени американски щати на фона на стягането на паричната политика от страна на Федералния запас. Според анализаторите, оповестените в четвъртък статистически данни са посочили по-силно закъснение на темповете на растеж на стопанската система на Съединени американски щати през първото тримесечие.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР