Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък вечерта понижиха

...
Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък вечерта понижиха
Коментари Харесай

Цените на петрола намалиха темповете на повишение след скока с 4 %


Цените на двата съществени сорта нефт в четвъртък вечерта намалиха темпа на растеж, откакто по-рано означиха скок от 4 % поради новината за случая с танкери в Оманския залив, сочат данните от търговията.

Стойността на августовските фючърси за петрола вид Brent се усили с 2,53 % до 61,53 $ за барел, а цената на контракта за юли за WTI – с 2,75 % - до 52,59 $ за барел.

През деня повишаването на петрола доближи забележителните 4,5 %.

Петролните котировки денем скочиха внезапно след известията на ирански и арабски медии за това, че в Оманския залив е осъществено нахлуване на два петролни танкера - Front Altair и Kokuka Courageous. Според някои данни е имало офанзива с торпеда, вследствие на което на танкерите са станали гърмеж и пожар. Официално удостоверение обаче, че причина за случая е посочената нагоре обаче няма

„ Всеки ден, когато става случай в Персийския залив стартира някаква раздразнителност заради това, че точно този съответен път се оказва блокиран “, цитира организация Ройтерс думите на старши анализатора от CMC Markets Michael Hewson.

По-късно темповете на повишаване се форсираха и от данните от отчета на ОПЕК, съгласно който през месец май е понижен добива на нефт в месечно изражение с 236 хиляди барела дневно – до 29,876 млн. барела дневно, като освен това в границите на договорката ОПЕК+ организацията е преизпълнила уговорките си с 42 %. Едновременно с това ОПЕК намали прогнозата си за рандеман на нефт в Съединени американски щати през 2019 година спрямо предходната.

ОПЕК, също така намали и прогнозата си за растеж на търсенето на нефт в света през 2019 година със 70 хиляди барела дневно, до 1,14 млн. барела дневно.
Освен това през второто полугодие се чака ОПЕК+ на обща среща да регистрира деликатно вероятностите за нарастването на търсенето на петрол в света през второто полугодие, изключително в светлината на комерсиалните търкания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР