Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък, 24 май

...
Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък, 24 май
Коментари Харесай

Поредно понижение на цените на петрола

Цените на двата съществени сорта нефт в четвъртък, 24 май поевтиняха. Стойността на контракта за юли за петрола вид Brent на борсата ICE Futures спадна от 79,75 $ до 78,78 $ за барел. Понижението е от порядъка на 1,436 %, сочат данните от търговията, осведоми 3e-news.net.

Фючърсът за юли за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) който започва до 71,8 $ за барел се намали до 70,67 $ за барел. Спадът към ранните часове на 25 май е от порядъка на значителните 1,699 %.

Сутринта на 25 май търговията на двата съществени сорта нефт започва със спад.
На борсата ICE Futures в Лондон фючърсът за юли за петрола вид Brent се намалява към момента едва и се котира при цена от 78,67 $ за барел.
Договорът за юли за петрола вид WTI на NYMEX се котира при цена от 70,64 $ за барел.

Все още главният фокус на играчите на пазара е ориентиран към Иран и Венецуела.
Съединени американски щати на 24 май вкараха нови наказания против три физически лица (две от Иран и едно от Турция) и редица самолетни компании. В частност под глобите на Съединени американски щати попаднаха следните ирански самолетни компании Blue Airways, Dena Airways. В листата със наказания влизат обаче и турски самолетни компании, измежду които Otic Aviation, RA Havacilik Lojistik Ve Tasimacilik Ticaret Limited, Trigron Lojistik Kargo Limited Sirketi и 3G Lojistik ve Havacilik Hizmetlari Ltd.. От известие на страницата на финансовото министерство на Съединени американски щати излиза наяве, че тези компании са свързани с Mahan Air и Meraj Air. Санкциите са ориентирани също по този начин и против самолетната компания Caspian Airlines и Pouya Air.

Междувременно се чака страните от ОПЕК и отвън картела да резервира договорката за ограничение на добавка на нефт, защото Саудитска Арабия и Русия са удовлетворени от покачването на котировките. Участниците в съглашението може да обсъдят излизането от него, когато цените доближат 100 $ за барел, считат анализатори.
Руският министър на енергетиката Александър Новак разяснява пред съветско радио, че страните от ОПЕК и отвън картела може да преминат към така наречен меко понижаване на отговорностите за ограничение на добива, поетапно, с цел да не се наруши постигнатият баланс на петролния пазар, в случай че на министерската среща през месец юни се реализира единно мнение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР