Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин поскъпват, но

...
Цените на двата основни сорта петрол тази сутрин поскъпват, но
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в края на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт тази заран нарастват, само че се чака да завършат седмицата на минус. Това се дължи на опасенията за спад на търсенето поради връщането на ограничаващи ограничения в редица страни, в това число във Франция и Англия, а също по този начин и сигналите за вероятен растеж на предложенията.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures в петък е на равнище от 42,13 $ за барел, което е с 0,19 $ или с 0,45 % над цената при затварянето на предходната сесия. Според данните от търговията, в четвъртък договорите нарастнаха с 0,17 $ – до 41,94 $ за барел.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI за ноември на нюйоркската борса (NYMEX) е на равнище от 40,51 $ за барел, което е с 0,20 $ или с 0,50% над цената при затварянето на предходната сесия. В четвъртък фючърсите за WTI се усилиха с 0,38 $ – до 40,31 $ за барел.

Агенция Bloomberg заяви по-рано, базирайки се на търговци на нефт за внезапен растеж на предложенията на иракски нефт с доставка за октомври. Това може да значи нарастване на производството на петрол в страната, която назад в сходство със съглашението ОПЕК+ би трябвало да понижи добива.

В допълнение през тази седмица либийската компания National Oil Corp. заяви за обновяване на добива на петрол в източната част на страната, откакто командващият Либийската национална войска Халиф Хафтар разгласи за свалянето на осем месечната обсада на петролните залежи и пристанища вследствие на реализирано съглашение с държавното управление в Триполи.

Както разясняват специалистите мечите настроения вследствие на предстоящото нарастване на доставките от Ирак и Либия и увеличението на броя на болните от коронавирусната зараза в Европа надвишават предстоящото въздействие на фактори като тези, свързани с намаляването на запасите в Съединени американски щати.

Ключов фактор за пазара на нефт остава предстоящото намаляване на търсенето.

От началото на тази седмица Brent поевтиня с 2,1%, а WTI – с 1,7%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР