Цените на двата основни сорта петрол се възстановяват в рамките

...
Цените на двата основни сорта петрол се възстановяват в рамките
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават след вчерашния спад

Цените на двата съществени сорта нефт се възвръщат в границите на азиатската търговия в сряда, след спада през вчерашния ден. В момента пазарът е в очакване на формалните данни за изменението на запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица. Прогнозата на специалистите към този момент е за нарастване.

Негативно въздействие върху пазара оказват прогнозите за утежняване на обстановката в международната стопанска система, което може да провокира надлежно и спад при търсенето. Разбира се подозрението, че Съединени американски щати и Китай са в положение да реализират комерсиално съглашение остават, а анализаторите отдават значително значение на въздействието на този фактор върху международната стопанска система.

В допълнение МВФ разгласява във вторник обновената си прогноза, съгласно която темповете на растеж на международната търговия през 2019 година внезапно ще се забавят, както заради справедливи макроикономически фактори, по този начин и заради споровете сред международните играчи. МВФ утежнява също по този начин и оценката си за подема на световната стопанска система през 2019 година до 3 % спрямо по-ранните упования за растеж от 3,2 %, през идната 2020 година до 3,4 % от 3,5%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР