Цените на двата основни сорта петрол се възстановяват след спада

...
Цените на двата основни сорта петрол се възстановяват след спада
Коментари Харесай

След вчерашния спад, петролът стартира с повишение


Цените на двата съществени сорта нефт се възвръщат след спада в сряда, провокиран от данните за намаляване на запасите от нефт, сочат данните от търговията.

Стойността на октомврийския фючърс за петрола вид Brent на Лондонската борса ICE Futures тази заран се увеличи с 0,17 $ или 0,24 % - до 72,45 $ за барел. В сряда договорите се сринаха със забележителните 2,37 $ или 3,17 % - до 72,28 $ за барел.

Цената на фючърса за петрола вид WTI за септември на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усили с 0,02 $ – до 66,96 $ за барел. Според данните от предходната сесия договорите изгубиха от цената си 2,23 $ или 3,22 % - до 66,94 $ за барел.

Министерство на енергетиката на Съединени американски щати регистрира спад на запасите от енергоносители в страната - 1,35 млн. барела нефт. Резервите на терминала в Кушинг, където се съхраняват търгуваният на NYMEX нефт спадат с 590 хил.барела, което е най-ниският ритъм на намаляване от месец май. Понижението на запасите в Кушинг продължава 12-та поредна седмица.

Определено въздействие върху цените на петрола продължава да играят и комерсиалните връзки сред Китай и Съединени американски щати, които от ден на ден се обтягат.
Министерство на финансите на Китай заяви в сряда, че от 23 август ще вкара мита от 25 % върху избрани американски артикули на стойност 16 милиарда $ в отговор на аналогични дейности от страна на Съединени американски щати. По-рано американските ръководещи оповестиха за сходни ограничения против вноса на китайски артикули в Съединени американски щати. С това общият размер на доставяните от китай артикули в Съединени американски щати облагани с мита от 25 % ще доближи сумата от 50 милиарда $.

Експертите обръщат съществено внимание и върху упованията за повишаването на опцията за нарастване на добива от Саудитска Арабия и Русия, при положение на въвеждането на втория стадий от американските наказания против Иран. Междувременно иранската страна през вчерашния ден упрекна министерската комисия към ОПЕК + в нарушаване на мандата. По-рано страната публично съобщи, че Съединени американски щати няма да съумеят да спрат износа на ирански нефт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР