Цените на двата основни сорта петрол се променят разнопосочно по

...
Цените на двата основни сорта петрол се променят разнопосочно по
Коментари Харесай

Петролът се търгува разнопосочно


Цените на двата съществени сорта нефт се трансформират разнопосочно по време на търговията в сряда - Brent сдържано поевтинява, само че остава на едно от най-високите си равнища от ноември предходната година.

Сред удобните фактори за пазара са знаците за напредъка в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай, а също по този начин информацията за свиването на доставките от нефт от страните от ОПЕК. Не е мъчно да се направи един общ взор върху обстановката – спад на добива от Саудитска Арабия, наказания на Съединени американски щати против Венецуела и Иран, което надлежно се отразява в спад на производството на петролния картел (ОПЕК) до 23,5 млн. барела дневно. Поне такива са данните на компанията Kpler, отразяваща данните за придвижването на танкерите. Неслучайно Financial Times предвижда, че през февруари експортът на петрола най-вероятно ще падне до най-ниското равнище от 2015 година

През втората половина на февруари е допустимо, несъмнено, малко нарастване на доставките. Саудитска Арабия е свила експортът си на нефт през февруари до минимума от август 2017 година - 6,0 млн. барела дневно. Венецуела е доставяла приблизително на международния пазар 1,1 млн. барела дневно спрямо 1,5 млн. барела дневно през ноември. Средното равнище на иранския износ е понижен до 1,2 млн. барела дневно от 2,5 млн. барела дневно година по-рано.

Стойността на априлския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures започва с намаляване от 0,12 $ или 0,18 % до 66,33 $ за барел. Малко след 8 часа българско време котировката на Brent е на равнище от 66,38 $ за барел.

Фючърсът за петрола вид WTI за март в границите на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се започва с покачване от 0,05 $ или 0,11 % - до 56,15 $ за барел, само че данните малко по-късно сочат, че котировката на WTI към този момент е на равнище от 56,04 $ за барел. Търговията с фючърсите от март приключват в сряда.

Във вторник договорът за Brent се намали с 0,05 $ или 0,08 % до 66,45 $ за барел, а котировката за петрола вид WTI се усили с 0,50 $ или 0,90 % до 56,09 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР