Цените на двата основни сорта петрол практически не се променят

...
Цените на двата основни сорта петрол практически не се променят
Коментари Харесай

Петролът се търгува без съществени изменения на цените


Цените на двата съществени сорта нефт на практика не се трансформират в петък сутринта в границите на азиатската търговия, като се готвят да завършат втора поредна седмица с растеж, заради понижаване на опасенията от ескалация на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай и упованието за предприемане на стимулиращи ограничения от страна на централните банки в света.

Октомврийският фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures нараства с едвам 0,06 $ или 0,1 % - до 59,98 $ за барел. При търговията в четвъртък цената се намали с 0,38 $ или 0,63 % и при затварянето бе на равнище от 59,92 $ за барел.

Стойността на фючърса за WTI на NYMEX на практика остана без смяна и е 55,35 $ за барел. При предходната търговия WTI се намали с 0,33 $ или 0,59 $ – до 55,35 $ за барел.

От началото на седмицата Brent и WTI нарастнаха с към 1 %.

Анализаторите изясняват, че главното внимание е ориентирано към мероприятието в Джаксън-Хоул, където следва да се съберат представителите на най-големите централни банки в света. За петък е планувано и изявлението на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл. Заседанието е предстоящо главно от финансовите пазари, а вложителите чакат да разчетат сигналите за бъдещата политика.

Анализаторите на банката UBS AG чакат възобновяване на цената на Brent до 65 $ за барел през идващите три месеца, вследствие на намаляването на запасите от горива. След това обаче се чака спад на цената на сорта до 62 $ за барел, а дълготрайната 12 месечна прогноза е за стойност от 60 $ за барел, главно поради комерсиалните опасности.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР