Цените на двата основни сорта петрол поевтиняват в хода на

...
Цените на двата основни сорта петрол поевтиняват в хода на
Коментари Харесай

Петролът се опитва да продължи низходящата тенденция


Цените на двата съществени сорта нефт поевтиняват в хода на търговията в сряда, заради опасението, че страните от ОПЕК и отвън картела могат да покачат добива на нефт.

Цената на августовския фючърс за петрола Brent на лондонската борса ICE Futures в ранния следобяд спадна до 75,6 $ за барел, само че след това отново се върна до 75,8 $ за барел.

Стойността на фючърса за WTI за юли на NYMEX се търгуват при 65,9 $ за барел.

В рамките на срещата във Виена по въпросите, свързани с добива на нефт, която е планувана за 23 юни, Русия ще предложи на страните от ОПЕК и отвън картела съразмерно нарастване на добива. Целта е да се балансира риска от евентуално прегряване на пазара, написа РИА Новости, базирайки се на източник от съветското държавно управление.

„ Русия ще разисква разнообразни разновидности. Виждаме, че в този момент пазарът е добре уравновесен. Съществува обаче риск от прегряване, в случай че добива и в бъдеще спада при настрана взети страни от вида на Венецуела и Ирак “, е декларирал източникът.

По думите му, „ Русия ще предложи нарастване на добива на нефт от всички страни, което да се разпредели съразмерно, с цел да се балансира евентуално прегряване на пазара “.

По-рано организация Блумбърг заяви, че Русия възнамерява да предложи на страните от съглашението за ограничение на добива на нефт връщане към равнището от октомври 2016 година

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подложи на рецензия въздействието на ОПЕК при поддръжката за високите цени на петрола.
„ Цените на петрола са прекомерно високи. ОПЕК още веднъж работи за себе си. Не е положителни! “, написа Тръмп в Twitter, представен от интернационалните организации.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР