Цените на двата основни сорта петрол намаляват след вялото и

...
Цените на двата основни сорта петрол намаляват след вялото и
Коментари Харесай

Петролът стартира с понижение след разнопосочните изменения ден по-рано


Цените на двата съществени сорта нефт понижават след вялото и разнопосочно изменение ден по-рано, като пазарът реагира на данните на Американския институт за нефт (API) за значително нарастване на запасите в Съединени американски щати. В същото време вложителите не престават да чакат спомагателни детайлности за комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай, което може да бъде подписано в края на месец март.

Според данните от търговията от 5 март цената на майския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се увеличи с 0,29 $ или 0,19 % до 65,86 $ за барел.

Априлският фючърс за април за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк NYMEX поевтиня с 0,03 $ или 0,05 % до 56,56 $ за барел.

Фючърсът за месец май за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures започва тази заран с намаляване от 0,47 $ или 0,71 % - до 65,39 $ за барел, като малко след осем часа българско време поевтиняването продължава и Brent се котира при цена от 65,28 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола WTI за април на NYMEX започва тази заран със спад от 0,42 $ или 0,74 % - до 56,14 $ за барел, като малко по-късно котировката продължава при цена от 56,05 $ за барел.

Според оценката на API запасите от нефт в Съединени американски щати за седмицата, завършваща на 1 март са се нараснали със 7,29 млн. барела, при очакване от страна на анализаторите та покачване от 388 хиляди барела, осведоми Oil Price.

Вниманието на играчите на пазара е ориентирано в този момент към формалните данни, които се чака да бъдат оповестени от Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за равнището на запасите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР