Цените на двата основни сорта петрол, които се повишиха вчера

...
Цените на двата основни сорта петрол, които се повишиха вчера
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след понижението на цените вчера


Цените на двата съществени сорта нефт, които се покачиха през вчерашния ден сутринта по-късно стопираха да нарастват след издание на данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за доста по-малък спад на нефтените ресурси в страната. Според данните спадът за седмицата е от порядъка на 1,21 млн. барела при плануван спад от 10,2 млн. барела.

Според данните от търговията на 12 декември цената на контракта за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се намали с 0,05 $ или 0,08 % - до 60,15 $ за барел.
Януарският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтиня с 0,5 $ или 0,97 % - до 51,15 $ за барел.

Цените на двата съществени сорта нефт, които се покачиха през вчерашния ден сутринта по-късно стопираха да нарастват след издание на данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за доста по-малък спад на запасите от

Тази заран цените на двата съществени сорта петрола започват с покачване.

Фючърсът за февруари за петрола вид Brent на лондонската борсата ICE Futures нараства с 0,28 $ – до 60,43 $ за барел.
Стойността на фючърса за януари за петрола вид WTI на NYMEX се усилва с 0,18 $ – до 51,33 $ за барел.

Според данните, комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати за предходната седмица са спаднали с 1208 хиляди барела до 441,954 млн. барела. Резервите от бензин са се повишили с 2087 хиляди барела – до 228,337 млн. барела, а на дестилати спадат с 1475 хиляди барела – до 124,137 млн. барела.

Помощник генералния прокурор на отдела за защита на конкуренцията Макав Делхим съобщи пред конгресмените, че президентската администрация продължава да разисква опцията за приемане на закон, задачата на който ще бъде ограничение на контрола на ОПЕК над петролния пазар. Според него, с изключение на директната конкуренция, ОПЕК основава „ доста огромни проблеми “, означават наблюдаващите на пазара.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР