Цените на двата основни сорта петрол излетяха в резултат на

...
Цените на двата основни сорта петрол излетяха в резултат на
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават рязко

Цените на двата съществени сорта нефт излетяха вследствие на оптимизма на вложителите след новините за здравето на американския президент Доналд Тръмп и потвържденията на известието за прекъсване на добива на четири от норвежките залежи за нефт. Първоначалният скок от 4 % се форсира и към края на търговията към този момент надвишава 6 %, сочат данните.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към края на търговията първо съумяха да набъбнат до 41,56 $ за барел (плюс 2,29 долара), само че след това продължиха нагоре до 41,67 $ за барел, което е растеж от 6,11 %.

Цената на фючърсите за ноември на търговията на нюйоркската борса (NYMEX) първо се усилиха с 2,33 $ до 39,38 $ за барел, само че към края на търговията към този момент доближават 39,59 $ за барел, или плюс 6,85 %, сочат данните на тържищата.

Подемът на цените е обвързван като цяло с общото усилване на пазара. Цните се усилват след спада през предходната седмица, до момента в който американските фондови показатели се покачват след разпродажбата на акции в петък, споделя старши анализатора от Schneider Electric Роби Фрейзър, представен о Market Watch.

Колебанията, както отбелязва анализатора единствено отчасти са свързани съответно със здравето на президента Тръмп. Те по-скоро се отнасят за несигурността, която предизвика самата вест, която донесе спад и загуби на пазара в петък, излиза наяве от думите му. Точно назад е въздействието на позитивната информация за възстановяване на здравето на американския президент. В същото време други анализатори не престават да не са по този начин оптимистично настроени, поради неналичието на идващия пакет от тласъци за стопанската система.

Несигурността остава и в прогнозата на S&P Global Platts поради новите ограничаващи ограничения, които вкарват редица европейски градове по отношение на COVID-19. От организацията чакат, че през тази седмица цените ще останат чувствителни по тематиката за ковид и икономическите ограничения и индикатори.

В Европа пък норвежката Equinor заяви, че стопира добива на четири от находищата си, поради стачка на работещите на добивните платформи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР