Цените на дизела в САЩ продължават да чупят рекорди, като

...
Цените на дизела в САЩ продължават да чупят рекорди, като
Коментари Харесай

Цената на дизеловото гориво в САЩ се повиши драстично

Цените на дизела в Съединени американски щати не престават да чупят върхове, като съгласно анализатори това ще докара до по-високи транспортни разноски и по-високи цени на стоките. Последното покачване на цената на дизела е фрапантно, като в Съединени американски щати доближи рекордно равнище.

Според Gas Buddy, представен от The Drive, междинната цена на един галон дизел в Съединени американски щати доближава 5.16 $. Тоест 1 литър коства 1.36 $. На фона на цената в България това не е прекомерно високо, защото сумата се равнява на 2.52 лв. по настоящия валутен курс.

Любопитното е, че дизелът в този момент е по-скъп от бензина в Съединени американски щати - разликата е към 1 $ за галон. Трябва да се означи, че множеството американски коли са оборудвани с бензинови мотори. Камионите обаче се зареждат с дизелово гориво.

Това значи, че разноските за превоз на всички артикули (и затова цената на стоките) ще се покачат. Най-скъпо сега са продава дизеловото гориво в Калифорния, където в този момент е 6.39 $ за галон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР