Цените на дървесината са по-високи спрямо миналата година. Това каза

...
Цените на дървесината са по-високи спрямо миналата година. Това каза
Коментари Харесай

Цените на дървата - по-високи от миналогодишните

Цените на дървесината са по-високи по отношение на предходната година. Това сподели инж. Станимир Божанов, шеф на Регионална дирекция по горите – Бургас, пред "Фокус ".
По думите му нарастването е открито след осъществени инспекции в държавните горски стопанства и ловни стопанства, както и в общинските горски структури.
„ Към момента цената на един тримерен кубически метър с Данък добавена стойност възлиза на 40 лева в най-отдалечените от регионалния център стопанства – тези в Странджа, и доближава до 54 лева в най-близките до Бургас стопанства “, уточни още Божанов.
Той добави, че при общините, които продават за локалното население дърва по одобрен ценоразпис, също се следи скок в цената.
„ При някои общини нарастването доближава даже 25%. Такива е, да вземем за пример, Община Средец “, сподели също Божанов. Той добави, че през миналата година Общината е продавала дървесината на цена от 40 лева с Данък добавена стойност, а през тази – за 50 лева с Данък добавена стойност. По думите му към този интервал от годината най-търсени от локалното население са широколистните дъбови дърва за огрев.
„ От строителната дървесина най-предпочитани са белият и черният бор, от иглолистните типове “, добави Божанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР