Цените на дървата за огрев се вдигнаха ударно. В пика

...
Цените на дървата за огрев се вдигнаха ударно. В пика
Коментари Харесай

Цените на дървата за огрев се вдигнаха двойно

Цените на дървата за огрев се подвигнаха стремително. В пика на летния сезон, когато хората се запасяват с дърва за зимата, с цел да имат време да изсъхнат, цените на кубик нацепени бук и дъб в София доближават 180 лв.. Като наклонността е цената им да продължава да пораства и още другата седмица да доближи и даже да мине 200 лв.. За съпоставяне преди година цената на кубик дърва за огрев беше към 90-100 лв., написа Money.bg.

Обявите за дърва за огрев из цялата страната демонстрират, че цените се разграничават от софийските с по 10-15 лв. за кубик. Има и по-евтини разгласи, само че те са за пале (0.8 от кубика).

Освен по-скъпи дървата за огрев се оказват и дефицитна стока. В множеството хранилища цялата наличност е непокътната, а обясненията са, че се чакат нови колета, само че не се знае по кое време тъкмо ще се случи това.

При новите цени на дървата за отоплението на къща с към 200 кв.м. повърхност ще са нужни към 15 кубика дърва за целия отоплителен сезон, който продължава към 6 месеца. За момента те ще костват общо към 2700 лв..
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР