Цените на бензина и другите видове горива непрекъснато се и

...
Цените на бензина и другите видове горива непрекъснато се и
Коментари Харесай

13 причини автомобилът да харчи много гориво

Цените на бензина и другите типове горива непрестанно се и това към този момент е главният разход за употреба на един лек автомобил. Масовият преход към по-икономични мотори се забави заради разнообразни софтуерни и финансови аргументи.

Има запаси за икономисване на гориво, свързани с естеството на употреба и поддръжка на леката кола. За да се понижи потреблението, ще би трябвало да се изучат най-малко малко правилата на работата на автомобила и да се поправя стила на шофиране.
 Снимка 441059
Източник:

Стил на шофиране

Най-важното за икономията на гориво даже не е типа на мотора или дизайнът на автомобила, а оптималното му ръководство.

Двигателят употребява доста повече гориво, когато и колкото повече време е в претрупан режим на работа.

Оттук и изводите:
не би трябвало да ускорявате интензивно, в случай че е ясно, че скоро ще би трябвало да намалявате скоростта; консумацията нараства почти съразмерно на скоростта на придвижване, главната роля тук играят аеродинамичните загуби, които, като се стартира от избрана граница, даже зависят от скоростта не линейно, а на квадрат и даже на куб; минималната консумация ще бъде при отмерено придвижване при скорост 60-70 км/ч на най-високата предавка. Ясно е, че шофирането по този метод е безинтересно и даже рисково, само че от време на време се постанова, с цел да стигнете до бензиностанция с последните литри; движение по инерция на коли с ръчна скоростна кутия ви разрешава да спестите пари, само че би трябвало да го употребявате умишлено. Този режим е рисков за загуба на управляемост, а при спускания - отвод на спирачката при опит за закъснение заради прегряване; много коли имат бордов компютър, и честото поглеждане на знака за мигновено ползване ще ви научи на доста и ще ви разреши да преосмислите стила на шофиране.
Увлечени от устрема за икономисване на гориво, би трябвало да помним, че в някои режими на работа скоростта на мотора ще стане прекомерно ниска, а това е нездравословно за него. Последващите поправки ще лишават цялата спестовност.

П ретоварване на автомобила

При придвижване по еднакъв водоравен път с непрекъсната скорост тежестта на автомобила има дребен резултат върху разхода.

Но ускорението и забавянето са неизбежни, както и изкачванията, при които тежката кола ще се нуждае от повече гориво, с цел да преодолее инерцията, тъй че не би трябвало да носите със себе си това, което ви мързи да разтоварите. По-лекото тегло на колата е гаранция за спестовност.

Нискокачествено гориво

Ако моторът е в положение да употребява относително на ниска цена нискооктаново гориво съгласно инструкциите, това не значи, че е допустимо да се спестят пари по този метод. Двигателят автоматизирано се приспособява към него, влошавайки индикаторите за консумация при осъществяване на съответното количество работа за изминаване на обещано разстояние с мечтаната скорост.

Лошото гориво ще би трябвало да се зарежда по-често, да не приказваме за безусловното му негативно влияние върху ресурса на мотора. Винаги би трябвало да употребявате най-висококачествен горивен артикул от предложените за приложимост при вашия автомобил.
 Снимка 573738
И зносване на мотора

Минималната консумация на гориво е при коли с добре поддържани елементи, които към момента не са в зоната на видимо изхабяване. Да не приказваме за сериозни положения.

Големите пропуски в буталната група, износени сегменти и гарнитури, нарушено газоразпределение и други естествени процеси в остарелия мотор ще изискват спомагателна сила, която ще би трябвало да се заплаща при всяко зареждане.

По-добре е да ремонтирате мотора по-рано и това ще коства доста по-малко от промяната му или закупуването на най-скъпите елементи.

Съединител

Буксуващ съединител лишава сила и надлежно покачва разхода при придвижване. Освен това моторът работи със скокове в оборотите, изключително на по-високи предавки.

Безполезни и рискови разноски, които можете изцяло да изгорите изхабен съединител единствено за минути. Необходимо е да промените монтажния модул при най-малкия симптом на превъртане.

Проблеми в горивната система

Не постоянно отклоненията в подаването на гориво се алармират от лампичката " Check Engine ". Електронният блок за ръководство може да прави настройки в границите на своите благоприятни условия.

Това може да забележи единствено професионален диагностик, който предлага промяна на износени датчици или други детайли на системата. Ако е допустимо, коства си да се свържете с диагностик от време на време.

За страдание, не всички от тях са в положение да проучват данните от скенера, само че има смисъл да се търси способен експерт.

Въздушен филтър

Запушен филтър, без значение от какво, вода или прахуляк, работи като втора дроселова клапа във въздушния поток. " Мозъкът " на мотора е в положение да го отблъсне, само че разходът въпреки всичко ще се усили.

Филтърът е на ниска цена, има смисъл да се понижат интервалите за промяна, изключително при намокряне или шофиране по прашни пътища, а процедурата е елементарна при множеството коли.
 Снимка 321703
Източник:

Налягане в гумите

Триенето при търкаляне на колелото понижава с увеличение на налягането в гумите. Това не значи, че би трябвало да карате с пренапомпани гуми, тогава ще би трябвало да поемете разноски за ранната им промяна, а и животът на окачването се понижава. Управляемостта също ще пострада.

Необходимо е да се следи горната граница на нормата, като се управлява налягането един път седмично и се поправя по-ниското.

Ц ентровката на колелата

Тук даже е мъчно да се каже какво е по-засегнато от смяната в центровката на колелата, износването на гумите или несъразмерния разход на гориво. Въпросът е неправилен и и двете ще костват скъпо.

Всъщност разсеян водач ще заплати за изтриването на личния си протектор. Сервизът ще би трябвало да се посещава постоянно, а освен след поправки по окачването.
 Снимка 287544
Източник:

Н астройка на запалване то

За благополучие в актуалните коли не е належащо и даже невероятно да се контролира запалването. Това се прави от електрониката въз основа на сигнали от датчици и данни в паметта.

Но при старите коли е належащо да се контролира запалването, най-добре от умел експерт в сервиз.

Спирачна система

По време на придвижване спирачните накладки не би трябвало да допират дисковете или барабаните. При новите машини това се случва, само че последователно корозията взема своето.

Накладките могат да се заклинват, колата непрекъснато се забавя. Лесно е да се ревизира - в случай че карате несъмнено разстояние без да употребявате спирачките, колелата би трябвало да имат температура на околната среда, нищо повече.

В противоположен случай механизмите ще би трябвало да бъдат почистени и смазани, а в напреднали случаи някои елементи би трябвало да се сменят.

Запушени дюзи

Дюзите се ревизират на стойките след ремонт. Проверяват се параметрите на продуктивност, скорост и форма на разпръскващата горелка.

Освен това те не би трябвало да течат при затворени клапани. Понякога промиването оказва помощ, само че е по-надеждно да се смени целия комплект.

Електр ическа система

Двигателят се ръководи от електроннен блок, което работи със датчици и задвижващи механизми. Отклоненията в която и да е част непроменяемо усилват потреблението на гориво.

Свещ . Лошо функционираща свещ ще наруши всички старания на електрониката да образува мощен разряд. Ще стартират спирания на запалването, при всеки от тях в изпускателните тръби ще излети неизгорял бензин, т.е. избрана сума пари.

Обикновените никелови свещи би трябвало да се сменят дружно със промяна на маслото, а платинените или иридиеви - прецизно съгласно инструкциите за автомобила. В противоположен случай ще завърши освен с пропуски, само че и със промяна на бобини и ръководеща електроника.

Ламбда сонда . Именно този кислороден датчик следи цялостното изгаряне на горивото. Чрез него се затваря противоположна връзка за състава на сместа.

Когато сондата се повреди или стартира да се забавя заради задръстване или изхабяване, моторът минава в байпасна стратегия с косвени калкулации, което неотложно ще харчи ненужно гориво.

DMRV датчик . Контролът на количеството въздух в сместа се прави съгласно датчика за всеобщ въздушен дебит DMRV или безспорното налягане и температура.

В случай на повреди или деформиране на показанията пораждат неточности, които въздействат върху качеството на сместа. Ламбда корекцията ще работи, само че това към този момент е неоптимален режим с всички отрицателни последици. Диагностиката ще помогне.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР