Цените и инфлацията - това е въпросът на днешния ден.

...
Цените и инфлацията - това е въпросът на днешния ден.
Коментари Харесай

Нинова: От днес влизат в сила мерките, които представляват 20 млрд. лева от бюджета

Цените и инфлацията - това е въпросът на днешния ден. Това съобщи по време на блиц-контрола в Народното събрание вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

От през днешния ден влизат в действие всички ограничения, които съставляват 20 милиарда лв. от бюджета за 2022 - и за майките, и за общините, сподели тя.

" Още от предходната година, подготвяйки бюджета за 2022, направихме няколко неща: мораториум върху цените за битовите консуматори и всички причини срещу се разрушиха на пух и прахуляк. Да той изтече и цените не са с фрапантен скок. По отношение на бизнеса - до 1 април помощта на страната беше по 250 лв. на мегаватчас, та се усили на 300 лв. на мегаватчас. Имаше разговор.

Мярката 60 на 40 оказа помощ на доста компании и работодатели. Продължава и в този момент. Чрез ограниченията на държавното управление 4 милиарда лв. стигнаха до стопанската система и семействата за 3 месеца и половина.

Що се отнася до потребителските цени - битката със спекулата, инспекцията на комисията за отбрана на потребителите, цените на горивата. Точно за 24 часа този скок беше овладян. Почти всички вие от опозицията питахте спрян ли е износа на зърно и ви уверихме, че не е ", сподели Нинова.

" Това са ограничения на парче, които не дават резултати, тъй като инфлацията се форсира и продължава да се форсира. Нямаме никакви безапелационни доказателства, че има преодоляване на инфлацията ", отговори Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Блиц контролът през днешния ден е единствено с двама вицепремиери, ръководителят на Народното събрание ще насрочи особено съвещание за блиц, на което отсъстващите през днешния ден министър-председател и вицепремиери да дават отговор на настоящи въпроси. Това заяви при започване на пленарния ден ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

В залата са вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Заради неотложни задължения през днешния ден няма да вземат участие министър председателят Кирил Петков и вицепремиерите Асен Василев, Борислав Сандов и Калина Константинова.

От опозицията възразиха против " осакатения ", съгласно тях, блиц надзор.

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР