Цени. Сега:Цените на бензина и на дизела се устремиха към

...
Цени. Сега:Цените на бензина и на дизела се устремиха към
Коментари Харесай

Преглед на печата

Цени.

" Сега ":

Цените на бензина и на дизела се устремиха към 2.40 лева за литър

Цените на бензина и дизела не престават да гонят летни върхове и на доста места в страната към този момент надвишават 2.30 лв. за литър и гонят 2.40 лева Става дума за най-масово използваните горива - бензин А-95 и елементарен дизел. По-висококачествените бензини и дизелът със специфични добавки в множеството огромни вериги се продават на цени, надхвърлящи 2.50 и достигащи до 2.75 лв. за литър. Най-скъпо горивата се продават по бензиностанциите в Шуменско и Благоевградско, сочи информация в профилираните уеб сайтове.

Данните на уеб страницата Fuelo за през вчерашния ден демонстрират, че междинната цена за страната на А-95 е била 2.26 лева за литър и 2.29 лева на литър за дизела. На места обаче бензинът варира от 2.20 лева до 2.34 лева за литър, а дизелът стига до 2.41 лева за литър.

У нас най-високите междинни цени на горивата са в област Шумен. По-големите вериги бензиностанции в района като " ОМВ ", " ЕКО ", " Ромпетрол " и " Лукойл " поддържат съвсем идентични цени - към 2.34 лв. за всеобщия бензин и за дизела. Впечатление прави, че разликата с по-дребните търговци не е забележителна - те продават единствено с 1-2 ст. по-малко за литър. Като цяло в тази област мъчно могат да се открият цени под 2.30 лева за литър. Ситуацията е необикновена, като се има поради, че дребните търговци нормално поддържат много по-ниски цени спрямо огромните вериги.

Реакция.

" Монитор ":

Издигнат от Българска социалистическа партия кмет на крайници при Борисов да му благодари

Издигнатият от Българска социалистическа партия кмет на община Сопот Деян Дойнов пристигна през днешния ден в Министерския съвет да благодари на министър-председателя Бойко Борисов. На среща сред двамата Дойнов му благодарил за всичко, което е направил в последните години за Сопот.

" Преди три години, когато станах кмет общината беше в извънредно тежко финансово положение, поради некадърността на моя предходник Веселин Личев, който извърши куп безумия в последните 12 години ", сподели Дойнов и добави, че при започване на мандата държавното управление е отпуснал безлихвен заем на общината. Не стана ясно за какъв брой пари става на въпрос, само че кмета на Сопот посочи, че отговорностите на общината са били 13 млн. лв., а в този момент с помощта на съдействието с страната са сведени до 1,8 млн. лв..

След абсурда.

" Дума ":

Приеха Бенчев в частна болница

Бенчо Бенчев е настанен в интензивното поделение на частна болница в Бургас, заяви синът му Георги през вчерашния ден. По думите му нервната система на предприемачът не е издържала на натоварването от предишния петък насам. " Срина се изцяло след вечерните вести. Затова извикахме колата за спешна помощ ", декларира Георги Бенчев пред Флагман.БГ. Според разнообразни информации общинарят е получил остра сърдечна рецесия, кръвното му е скочило сериозно и е изгубил говора си.

Синът му твърди, че Бенчев тръгнал предишния четвъртък на проучвания в истанбулската болница " Джон Хопкинс Хоспитал ", не желал да се загатва напредналия етап на заболяването му " Паркинсон " и твърдял, че е по бизнесдела, с цел да гледат на него като на болен човек. " Оскърблението в политически проект за него е прекомерно огромно. Току-що ми сподели, че упорства контролните органи на страната да ревизират бизнеса му, тъй като е спокоен - платил си е налозите и няма угризения. Счетоводството му е изрядно ", твърди Георги Бенчев.

Стачка.

" Дума ":

Нови пощенци на гладна стачка

Още няколко души са се включили към десетимата чиновници на " Български пощи ", които от няколко дни организират гладна стачка. Протестиращите настояват, че проблемите в сдружението са систематични и не са лимитирани само в разменно-сортировъчния център. Исканията им са синдикални, а проблемите, както обявиха на конференция, са доста - ниски заплати, неприятни условия на труд, пространства, в които температурата е висока през лятото, липса на работно облекло. Протестиращите желаят среща с премиера, разгласи първата гладуваща служителка от " Български разменно-сортировъчен център " и водач на Националния профсъюз " Защита " в предприятието Златка Младенова. Тя гладува от 30 юли поради спрени пари за клас прослужено време и ваучери за храна. И досега тя върви на работа, само че предвижда, че след неделя евентуално няма да може да се труди, в случай че продължи гладната си стачка. Младенова съобщи, че въпреки парите да са изплатени след намесата на ГИТ, не може да има вяра на думи, защото никой не подсигурява, че през идващите месеци няма да се случи същото. Младенова е безапелационна, че е нужна и цялостна финансова проверка за последните 5 години.

Зам.-председателката на " Защита " Милена Атанасова съобщи, че е нарушено трудовото законодателство и уточни, че полагаеми трудови хонорари са отнети на чиновници, които имат така и така ниски заплати.

Протест.

" 24 часа ":

Българска академия на науките излъгала метеоролозите, Красимир Вълчев подготвен да ги вземе

Ръководството на Българска академия на науките не е спазило сделката да се подкрепи краткосрочно Националният институт по метеорология и хидрология, реализирана преди месец с посредничеството на просветителното министерство, изясни пред " 24 часа " просветителният министър Красимир Вълчев.

На тази среща, проведена от него, връзките сред Национален институт по метеорология и хидрология и Общото заседание на Българска академия на науките даже се били влошили, вместо да се подобрят.

Иванчева.

" 24 часа ":

Иванчева отсрочва преместването си в сливенския затвор

Кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, която от април е зад решетките по обвиняване в рушвет, няколко пъти отклонявала дати, на които да се запознае с материалите по делото против нея, обясниха проверяващи. Това е финалната крачка на прокуратурата, преди да съобщи Иванчева на съд.

По закон, когато обвинен стане обвиняем, той отива в пандиза. След като делото на кметицата влезе в съда, тя би трябвало да бъде преместена от ареста на ул. " М-р Г. Векилски " 2 в София в женския затвор в Сливен. Следващите дати, на които тя и юристите ѝ са призовани в следствието, са в средата на този месец.

На 1 август кметицата влезе в " Майчин дом " в София за прегледи на израстък на хипофизата ѝ. Очакваше се през днешния ден да бъде изписана, само че това ще стане в четвъртък, откакто ѝ създадат ядрено-магнитен резонанс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР