Цени. Дума: КЕВР: Парното поскъпва средно с 3,5%, токът -

...
Цени. Дума: КЕВР: Парното поскъпва средно с 3,5%, токът -
Коментари Харесай

КЕВР: Парното поскъпва средно с 3,5%, токът - с 2,9%: Кои са 6-имата кандидати за генерален директор на БНТ

Цени.

" Дума ":

КЕВР: Парното нараства приблизително с 3,5%, токът - с 2,9%

КЕВР разгласи окончателните промени в цените на тока и парното, които влизат в действие от през днешния ден, 1 юли. Следно за страната топлинната сила скача с 3,53 %, а цената на тока ще се увеличи с 2,9 на 100, разгласи на конференция ръководителят на регулатора Иван Иванов.

Той цитира цените на топлинната сила за обособените топлофикации. Цената за София се усилва с 3,06%, в Разград нарастването ще е с 8,59%, в Габрово - малко под 10%. За Топлофикация " Враца " понижението е близо два пъти - от 7,52% цената намалявана 3,80 % ", сподели още Иванов.

Средното нарастване на цената на силата за битовите потребителите е 2,9%. Решението е взето през днешния ден в 14.00 часа, посочи Иванов и означи, че одобрените цени са по-ниски спрямо признатите в отчета от 27 май. Тогава беше планувано среднопретегленото изменение да бъде 3,48%.

За потребителите на ЧЕЗ повишаването е с 2,9%, за EVN - 2,97%, за ЕНЕРГО-ПРО - 2,80 %.

Аварийно кацане.

" Сега ":

Български аероплан с развален колесник кацна в Тел Авив

Пътнически аероплан на българската чартърна самолетна компания " Електра Еър " се приземи спешно след сериозен механически проблем по време на полет от Кьолн за Тел Авив, оповестяват " Ай 24 Нюз " и РТ.

Поне една от гумите на самолета " Боинг 737-400 " се взриви още при излитането и имаше съществени опасения, че няма да може да се приземи обикновено.

Летище " Бен Гурион " беше вдигнато по паника, като на място бяха изпратени доста коли за спешна помощ и пожарни коли. С военни самолети пък беше тествано положението на колесника още във въздуха.

В последна сметка, малко след 16:20 ч., самолетът се приземи сполучливо.

Българска национална телевизия.

" 24 часа ":

Кои са 6-имата претенденти за общоприет шеф на Българска национална телевизия

Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов се явяват пред Съвета за електронни медии на 3 юли. На 4-и са чуванията на Емил Кошлуков, Сашо Диков и Стоил Рошкев. Новият началник на Българска национална телевизия ще бъде разгласен на 5 юли

Емил Кошлуков към този момент знае по какъв начин се управлява Българска национална телевизия, защото сега краткотрайно заема длъжността общоприет шеф. Той бе определен на този пост от Съвета за електронни медии, откакто мандатът на Константин Каменаров бе преустановен предварително с една година поради влезнала в действие присъда за шофиране в нетрезво положение.

При създалата се форсмажорна обстановка за Съвет за електронни медии Кошлуков се оказва единственият, който се съгласява да поеме малкия екран до провеждането на конкурс.

Сега той е измежду 6-имата претенденти, които ще вземат участие в конкуренцията.

Въпреки че краткотрайното му ръководство е напълно малко - 2 месеца, тъкмо в този интервал на Кошлуков му се наложи да заяви стряскащата вест, че Българска национална телевизия е в на практика банкрут. Направи го в доклад за програмната активност и финансовото положение на Българска национална телевизия за интервала март - май 2019 година По думите на Кошлуков до края на 2019 година бюджетният недостиг на публичната медия ще стигне 44 млн. лева

Мерки.

" Монитор ":

След гибелта на дете: Забраняват колите в Морската градина във Варна

Комисията по сигурност на придвижването към Община Варна реши на свое съвещание да предложи достъпът на коли в Морската градина да бъде неразрешен посредством актуализация на неотдавна признатия Генерален проект за организация на придвижването в общината.

В следобедните часове бе свикана изключителна среща с представители на комисията, два дни, откакто дете беше блъснато от автомобил на паркинг в Приморския парк и почина, съобщи " Фокус ".

С смяната в проекта ще бъде регламентирано слагането на забранителните знаци на входовете на парка. По време на съвещанието зам.- кметът Тодор Иванов съобщи, че достъпът на коли ще бъде спрян, макар излязлото преди време решение на съда за недопускане на коли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР