Цената за лечението на коронавирус е въпрос на преговори, но

...
Цената за лечението на коронавирус е въпрос на преговори, но
Коментари Харесай

Възможно е пътеката за лечение на COVID-19 да се увеличи двойно, твърди проф. Балтов

Цената за лекуването на ковид е въпрос на договаряния, само че има прогрес пътеката да има двойно нарастване - до 1200 лева, защото не е задоволително финансирана в случай, че лекуването на пациенти с Covid-19 продължава сред 14 и 21 дни. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия шефът на болница " Пирогов " проф. Асен Балтов. Според него, би трябвало всички лечебни заведения да лекуват пациенти с Covid-19, само че частните лечебни заведения сега много са се отдръпнали.

По думите му, в случай че е имало подценяване измежду обществото, това се е случило след 15 юни, когато на всички ни се е желало това нещо да свършва и да е отминало.

" За страдание, вирусът към момента върлува ", разяснява проф. Балтов.

В " Пирогов " 29 са приетитите пациенти с Covid-19, в пик са били над 52. Състоянието е приблизително тежко, на няколко от пациентите се подава О2, няма интубирани. Над 200 пък са излекуваните пациенти с ковид, минали през " Пирогов ".

" Ако постъпват по 100 души на ден в лечебните заведения в страната, това би било доста тежко за системата на опазването на здравето. От новорегистрираните случаи към 20% постъпват в болница поради потребността от лекарски грижи ", сподели още проф. Балтов. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР