Цената за издаване и управление на квалифицирано удостоверение за квалифициран

...
Цената за издаване и управление на квалифицирано удостоверение за квалифициран
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“ АД намали цената на квалифицирания електронен подпис за физически лица на 12 лв. за 3 години

Цената за издаване и ръководство на квалифицирано уверение за дипломиран електронен автограф (КУКЕП) за физически лица, предлаган от доставчика на удостоверителни услуги на " Информационно обслужване " АД StampIT, към този момент e 12 лева с Данък добавена стойност и ще важи за интервал от 3 години. По този метод българските жители ще могат да употребяват услугата, която дава едно от най-високите равнища на сигурност на персоналните данни, за едвам 4 лева с ДДС/ година или единствено за към 1 ст./ ден, което е без аналог на българския пазар. Намалението по отношение на до момента настоящите цени е близо 63%. На процедура Националният систематичен интегратор предлага електронния автограф за тригодишния интервал на цена, която до скоро беше за годишен абонамент.
За да употребяват електронен автограф, новите притежатели би трябвало да закупят смарт карта и читател за смарт карти. Цените им са надлежно 9 лева с Данък добавена стойност и 12 лева с Данък добавена стойност. Общата цена на целия комплект за тригодишния интервал е 33 лева, с Данък добавена стойност за нови консуматори, а до скоро тя беше съвсем два пъти по-висока.
Всеки може да съобщи своя електронен автограф онлайн на страницата на StampIТ тук.
„ С понижаване на цената на електронния автограф за физически лица го вършим по-достъпен за българските жители. Така всеки ще може да има на ниска цена достъп до електронния си документ след имунизация против COVID-19 и медицинските си данни, които се съхраняват в електронното здравно досие. ", сподели изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване " АД Ивайло Филипов.
Преди дни компанията пусна в употреба новия модул, който е част от Националната здравно-информационна система (НЗИС). Достъпът до електронното здравно досие и електронния документ за имунизация става само посредством електронен автограф, който защищава жителите от злоупотреби с сензитивната здравна информация и персонални данни.
С дипломиран електронен автограф всеки жител може да подписва документи и да употребява електронните услуги на държавните институции. С КУКЕП се достъпват създадените услуги за жители на Национална организация по приходите, Министерство на финансите, Министерство на стопанската система и енергетиката, Министерство на околната среда и водите, Министерство на превоза и осведомителните технологии, Министерство на земеделието и храните, Министерство на вътрешните работи, Министерство на защитата, Агенция по вписванията, Главна ревизия по труда, Комисия за отбрана на персоналните данни, Агенция по заетостта, Национален осигурителен институт, Национален статистически институт, НЗОК, Агенция „ Митници " и други Притежателите на електронен автограф могат също по този начин да криптират електронни преводи, да употребяват електронно банкиране на комерсиалните банки, да заплащат сметки и налози през epay.bg, да записват домейни и други
Използването на електронен автограф понижава доста разноските на жителите, икономисва време на притежателите, а в актуалната пандемична обстановка ще даде опция за облекчение на човекопотока в държавните институции. Голяма част от държавните институции оферират услугите си без такса, когато те се декларират онлайн.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР