Цената за достъп до услугите на Starlink в Европа за

...
Цената за достъп до услугите на Starlink в Европа за
Коментари Харесай

Двойно браво: цената на достъпа до услугите на Starlink в Европа за физически лица намаля до 50 евро, а цената на комплекта оборудване – наполовина.

Цената за достъп до услугите на Starlink в Европа за физически лица спадна до 50 евро на месец. Преди това потребителите трябваше да заплащат по 65 евро на месец. И още: цената за комплекта съоръжение се намали цели два пъти – до 225 евро.

Срещу 50 евро на месец потребителите получават абонамент за услуги за връзка, чиято скорост варира от 95 до 205 Mbps. Промените в цените към този момент са оповестени в Нидерландия и Белгия.

Цената на абонамента за роуминг, който дава достъп до Starlink по време на пътешестване, също е понижена. Тази алтернатива към този момент коства 59 евро, до момента в който преди този момент тя струваше на потребителите 99 евро месечно.

По-рано тази година Starlink вкара цена за интернет доставчиците и операторите в отдалечените региони на света, наречена Community Gateways. На клиентите се дават специфични мрежови комплекти за образуване на информационни канали със скорост до 10 Gbps на цена от 75 хиляди $ на месец. Заявката за присъединяване в Community Gateways включва предплатено заплащане от 1,25 млн. $.

През февруари Starlink предложи на клиентите в Нова Зеландия 50% отстъпка от абонаментните такси в подмяна на понижени скорости. Стандартният проект на услугата коства 98 $ на месец, а с понижената скорост този проект е с цена 48,70 $. На това равнище скоростта на евакуиране е 50-100 Mbps.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР