Цената от е185 млн. за групата от телевизии, сайтове, списания

...
Цената от е185 млн. за групата от телевизии, сайтове, списания
Коментари Харесай

Домусчиев измъкнал Нова под носа на друг бг олигарх?

Цената от е185 млн. за групата от малките екрани, уеб сайтове, списания и видеоканали оставала, ще мине ли през Комисия за защита на конкуренцията?

Преди месеци, когато чешкият супер милиардер Келнер аплайваше за Нова телевизия, той е получил визита при премиера Борисов, на която го е придружавал прочут български олигарх. Двамата са получили уверения за поддръжка, само че в случай че се схванат „ с другите хора”.

Явно това не се е получило, тъй като първо Келнер получи отвод от Комисия за защита на конкуренцията за договорката, тъй като щял да получи „ медийна централизация на пазара”, а след това се разбра за интереса на Кирил Домусчиев към договорката при същата реализирана цена от 185 млн.евро. Интересно е какво решение ще вземе Комисия за защита на конкуренцията по неговия проблем, защото и той има присъединяване в медии.

Цената е над 3 пъти по-ниска от цената на придобиване на Нова от продавачите от МTG, които с изключение на тази инвестиция направиха и спомагателни в групата – закупиха гнездо уеб сайтове, списания, видеоканали, радиостанции, основаха нови тв за спорт и така нататък

В същото време рейтингово Нова телевизия през последния сезон изгуби много точки в конкуренцията с бТВ – освен рейтингът на ВИП Брадър – лицето на медията от 15 година, беше в пъти по-малък от Фермата на бТВ, тя се раздели с другото си хитово предаване Господари на ефира, само че не изключително високи стойности на зрителски интерес демонстрират също утринния блок и дискусионните излъчвания на тв канала, които в действителност евентуално най-вече биха интересували като въздействие български покупател.

Особено доближен на властта като Домусчиев – индивидът, който заплаши с контрапротест на служащи против майките единствено преди месеци.

Според вътрешна информация на 19 минути финансово 2018 година е стояла по-добре за Нова от недотам положителната 2017 година През 2019 година, около острите избори акции, е евентуално да има в допълнение усъвършенстване.

Много забавна е и тематиката с миноритарните акционери в Нова и какво ще бъде в бъдеще тяхното въздействие върху политиката на групата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР