Цената на златото във вторник сутринта расте въз основа на

...
Цената на златото във вторник сутринта расте въз основа на
Коментари Харесай

Златото поскъпва


Цената на златото във вторник сутринта пораства въз основа на данните за поевтиняващият $, както и в очакване на срещата на Федералния запас на Съединени американски щати, а и заради неяснотите към Brexit, сочат данните от търговията.

Цената на априлския фючърс за златото на Comex се усилва с 5,75 $ или с 0,44 % до 1307,25 $ за тройунция. Цената на фючърса за месец май за среброто нараства с 0,52 % до 15,402 $ за унция.

Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) спада с 0,1 % до 96,43 пункта. По-евтиният $ се отразява удобно на цената на златото.

Пазарът е в очакване на следващото двудневно съвещание на Федералния запас, което ще се състои на 19-20 март. Според прогнозата на анализаторите, регулаторът ще резервира главната рента на равнище от 2,25-2,5 %. Търговците се интересуват и от прогнозата за динамичността на лихвата и главните стопански индикатори, на които се базира Федералния запас.

Несигурностто към излизането на Англия от Европейски Съюз продължава да поддържа търсенето на по-сигурни активи към които се отнася златото. Англия би трябвало да излезе от Европейски Съюз на 29 март, само че през предходната седмица Народното събрание одобри резолюция, съгласно която упованието е за отсрочване на Brexit за 30 юни, в случай че на 20 март камарата на общините утвърди текста на предлаганото от Тереза Мей съглашение за излизане от Европейски Съюз. Парламентът към този момент два пъти отклонява съглашението, от което са недоволни всички партии. Според изискванията на резолюцията, гласуването по договорката с Европейски Съюз би трябвало да се състои през днешния ден или в сряда.

Стойността на златото пораства и поради поевтиняването на $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР