Цената на златото във вторник сутринта почти не се променя,

...
Цената на златото във вторник сутринта почти не се променя,
Коментари Харесай

Златото очаква посока от изявленията на Джером Пауъл

Цената на златото във вторник сутринта съвсем не се трансформира, оставайки на равнище към 1853 $ за тройунция. Пазарите чакат изявленията на ръководителя на Федералния запас на Съединени американски щати, което може да повлияе на $.

Според данните от днешната търговия към 9:40 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex набъбна с 1,4 $, или с 0,09%, до 1856,0 $ за тройунция.

Скъпоценният жълт метал се търгува на спот пазара по 1849,93 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на майските фючърси на среброто в това време се повиши с 0,16% до 21,168 $ за унция.

Ръководителят на Федералната аварийна система на Съединени американски щати Джером Пауъл ще приказва пред Конгреса във вторник и сряда. Коментарите на Пауъл по отношение на паричната политика могат да повлияят върху курса на $, към който търсенето и цената на златото са чувствителни.

Американският регулатор покачва главната рента от предходната година поради високата инфлация, което в това време усилва рисковете от криза. През март се чака Фед още веднъж да увеличи лихвените проценти. Инвеститорите също по този начин ще оценят времето на вероятното довеждане докрай на цикъла на нараствания. В същото време пазарите признават, че равнището на ставките може да остане високо за по-дълго време.

Традиционно стягането на паричната политика поддържа $, което прави златото по-малко налично за закупуване в друга валута и противоположното.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР