Цената на златото в сряда сутринта се повишава незначително, поради

...
Цената на златото в сряда сутринта се повишава незначително, поради
Коментари Харесай

Цената на златото се повишава съвсем незначително


Цената на златото в сряда сутринта се покачва нищожно, заради понижението на $, което в частност се дължи на новината, обвързвана с уволнението на държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на априлския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се усилва с 1,1 $, или 0,08 % - до 1328,2 $ за тройунция.

Стойността на мартенския фючърс на среброто се усилва с незначителните 0,02 % - до 16,63 $ за унция.

Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) се намалява с 0,07 % до 89,61 пункта.

Във вторник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ненадейно освободи от поста държавният секретар Рекс Тилърсън и назначи на негово място шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпео. Това не е първата огромна смяна, обвързвана с оставка или уволняване от екипа на президента Тръмп, напомнят наблюдаващите, като показват, че последното деяние на президента е довело до това доларът да се окаже под напън.
По-слабият $ от своя страна по предписание въздейства позитивно върху цената на златото, като прави покупката на скъпоценния метал по-евтин за вложителите, притежаващи друга валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР