Цената на златото в сряда сутрин се понижава, като слезе

...
Цената на златото в сряда сутрин се понижава, като слезе
Коментари Харесай

Цената на златото отново слезе до $1680 за унция

Цената на златото в сряда заран се намалява, като слезе до равнище към 1680 $ за тройунция, сочат данните от днешната търговия.

Към 9:45 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се понижи с $5,1, или с 0,30%, до $1680,9 за тройунция.

В същото време декемврийските фючърси за среброто поевтиняха с 1,65% до 19,15 $ за унция.

Скъпоценният жълт метал се търгува на спот пазара по 1674,30 $ за тройунция, написа ТradingЕconomics.

Инвеститорите чакат с неспокойствие излизането на значими данни от Съединени американски щати, в това число протоколите от септемврийското съвещание на Фед, които ще бъдат оповестени по-късно в сряда. Пазарите се надяват да намерят сигнали за по-нататъшната политика на регулатора, който може да увеличи главния лихвен % за шести следващ път идващия месец, с цел да се бори с инфлацията.

Според CME Group 81% от специалистите предвиждат нарастване от 75 пункта през ноември до 3,75-4% годишно. Ставката беше нараснала с такова движение след резултатите от трите предходни срещи. Само 19% от специалистите считат, че Фед ще забави темпа на повишаване.

В четвъртък е планувано да бъдат оповестени данни за годишната инфлация в Съединени американски щати през септември. Анализаторите чакат растежът на цените да се забави до 8,1% след 8,3% през август, като цифрата не е падала под 7,5% от началото на годината при целево равнище от 2%.

Затягането на паричната политика е позитивен фактор за $, само че лимитира търсенето на злато, което става все по-малко налично за закупуване в други валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР