Цената на златото в понеделник сутринта спада. Котировките за жълтите

...
Цената на златото в понеделник сутринта спада. Котировките за жълтите
Коментари Харесай

Цената на златото пада под натиска на ястребовите сигнали от Фед

Цената на златото в понеделник сутринта спада. Котировките за жълтите кюлчета са под напън от укрепването на $ по отношение на главните валути, както и " ястребовите " сигнали от членове на Федералния запас на Съединени американски щати.

Данните от днешната търговия демонстрират, че цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се е намалила с $10,40, или 0,60%, до $1737,20 за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1741,95 $ за тройунция, осведоми Ройтерс.

Цената на септемврийските фючърси за среброто се намалява с 0,61% до 18,953 $ за унция.

Укрепването на $ прави златото по-малко налично при покупка в друга валута. Междувременно доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) предходната седмица се ускори с 2,4%, като се увеличи над 108 пункта.

Пазарите в това време чакат сигнали от американския паричен регулато за посоката на бъдещата му политика. Инвеститори и търговци ще наблюдават с нараснало внимание икономическата конференция в Джаксън Хоул тази седмица, където ще приказва ръководителят на Фед Джеръм Пауъл. Пазарите търсят от ръководителя на регулатора повече сигнали по отношение на икономическите прогнози и проектите за паричната политика на американската централна банка.

Според CME Group анализаторите чакат нарастване на лихвите с 50 базисни точки или със 75 базисни точки - надлежно с възможност надлежно 54% и 46% - от настоящото равнище на базовите лихвени нива в диапазона 2,25-2,5%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР