Цената на златото в понеделник сутринта пада, докато пазарите, както

...
Цената на златото в понеделник сутринта пада, докато пазарите, както
Коментари Харесай

Цената на златото спада, пазарът очаква вдигане на лихвата в САЩ

Цената на златото в понеделник сутринта пада, до момента в който пазарите, както и седмица по-рано, продължавайки инерцията от предходната седмица. Пазарните участници чакат нарастването на базовия лихвен сконтовия % от Федералния запас на Съединени американски щати през декември,

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $7,30, или с 0,38%, до $1747,10 за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1745,38 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на декемврийските фючърси за среброто в това време се намалява с 1,05% до 20,777 $ за унция.

Търговците не престават да бъдат внимателни, когато правят оценка вероятностите за паричната политика на Съединени американски щати. Повечето анализатори чакат ново нарастване на лихвения % през декември.

Затягането на паричната политика е позитивен фактор за $ и отрицателен за цената на златото. Това към този момент докара до известно намаляване на котировките на жълтия метал - с 0,42% през миналата седмица на Comex.

Пазарът и днес е повлиян от известно подсилване на $ по отношение на другите съществени международни валути, което прави златото по-малко налично за закупуване от вложители, опериращи в друга валута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР