Цената на златото в понеделник сутринта остава колеблива, поради засилване

...
Цената на златото в понеделник сутринта остава колеблива, поради засилване
Коментари Харесай

Цената на златото остава колеблива


Цената на златото в понеделник сутринта остава неуверена, заради усилване на курса на $ и опасенията за комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, сочат данните от търговията.

Стойността на юнския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex се увеличи нищожно – с 0,4 $ до 1336,5 $ за тройунция.
Фючърсът на среброто се усили също слобо – до 16,41 $ за унция. Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски колегата на САЩ) набъбна с 0,05 % достигайки 90,15 пункта.

Увеличението на курса на $ понижава привлекателността на златото за вложителите, притежатели на друга валута. Инвеститорите, както и преди остават тревожни, поради изострянето на комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай. Съединени американски щати вкараха високи мита за вноса на алуминий и стомана от Китай. Настъпиха и ответни ограничения.

В същото време в понеделник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в неделя изрази вяра, че комерсиалните ограничавания от Китай за вноса на американски артикули ще бъдат свалени в най-скоро време, а страните ще сключат съглашение за интелектуална благосъстоятелност.
Инвеститорите са настроени положително и към известията за понижаване на напрежението сред Съединени американски щати и Северна Корея и изглаждане на връзките по време на предстоящата през месец май среща на президентите на двете страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР