Цената на златото в понеделник сутринта е слабо се понижава

...
Цената на златото в понеделник сутринта е слабо се понижава
Коментари Харесай

Златото поевтинява в очакване на ново вдигане на лихвите в САЩ

Цената на златото в понеделник сутринта е едва се намалява заради вероятностите за по-нататъшно повишение на базовите лихвен проценти от Федералния запас на Съединени американски щати.

Според данни от началото на днешната търговия, цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $2,75, или 0,15%, до $1788,7 за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1774,99 $ за тройнция осведоми Тrading Еconomics.

Цената на септемврийските фючърси на среброто в същоот време се покачва с 0,24% до 19,89 $ за унция.

Деловата седмица стартира с отрицателна наклонност на пазара на благородни метали, която се поддържа от упованията за по-нататъшно нарастване на дисконтовия % от Федералния запас на Съединени американски щати след публикуването на данни за пазара на труда в страната.

Безработицата в страната през юли спадна до 3,5% от юнското равнище от 3,6%, а броят на заетите в неземеделските браншове на стопанската система се усили с 528 000. Анализаторите чакаха знакът да остане на равнището от юни. Увеличението на броя на работните места в неземеделските браншове на стопанската система на страната се предвижда на равнище от 250 хиляди.

" На поддръжката за цената на златото от геополитическото напрежение се опълчва на силата на щатския $ след публикуването на благонадежден отчет за заетостта в Съединени американски щати и " ястребови " мнения от чиновници на Фед ", сподели Равиндра Рао, вицепрезидент по стоките в Kotak Securities, пред Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР