Цената на златото в петък сутринта расте на фона на

...
Цената на златото в петък сутринта расте на фона на
Коментари Харесай

Златото леко поскъпва с отслабването на долара

Цената на златото в петък сутринта пораства на фона на обезценяването на американската валута, вложителите чакат данни за инфлацията в Съединени американски щати.

Данните от днешната търговия демонстрират, че котировките на февруарските фючърси за злато на борсата в Ню Йорк Comex са нарастнали с 0,06%, или с 1 $, до 1777,8 $ за тройунция.

В същото време сребърните фючърси за март поевтиняват с 0,2% до $21,968 за тройунция.

Стойността на благородния метал пораства на фона на отслабналия курс на $, чийто показател (курсът на $ по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) понижава с 0,09%, до 96,19 пункта.

Фокусът на вложителите е върху американската инфлационна статистика, която ще бъде оповестена в петък вечерта. Анализаторите чакат потребителските цени в Съединени американски щати да се покачат с 6,8% на годишна база през ноември, откакто се покачиха с 6,2% месец по-рано. Показателят може да е най-високият от 1982 година насам.

" Данните за инфлацията в Съединени американски щати в петък ще бъдат в центъра на вниманието на вложителите в близко бъдеще, защото дават визия за идната стъпка в паричната политика на Фед ", споделиха анализатори от Phillip Securities пред The Wall Street Journal.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР