Цената на златото в петък сутрин леко се понижава, стабилизирайки

...
Цената на златото в петък сутрин леко се понижава, стабилизирайки
Коментари Харесай

Цената на златото отново доближи $2000 за унция

Цената на златото в петък заран леко се намалява, стабилизирайки се след скок от 2,4% ден по-рано, когато приближи психическата граница от $2000 за унция.

Към 9:42 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с 6,0 $, или с 0,30%, до 1989,9 $ за тройунция. Ден по-рано котировките на жълтите кюлчета подскочиха с 2,4%.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1987,17 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време майските фючърси нарастват с 0,15% до 23,29 $ за унция.

Стойността на златото доста е сензитивна към паричната политика на Съединени американски щати и сигналите от системата на Федералния запас, които въздействат върху обменния курс на $, цената на доларовите финансови принадлежности и икономическите вероятности като цяло.

Така ден по-рано златото получи подтик за напредък на котировките заради понижаване на доходността на десетгодишните държавни облигации на Съединени американски щати (US Treasuries), която падна до 3,414% от 3,608% през предходните два дни на търговия. Държавните облигации на Съединени американски щати са опция на златото като " благонадежден " актив, тъй че техните котировки, като предписание, имат многопосочна динамичност.

Динамиката на цената на държавния дълг на Съединени американски щати се промени след съвещанието на Фед, който в сряда увеличи главния лихвен % с 0,25 процентни пункта, до 4,75-5% годишно. Също по този начин регулаторът разгласи, че не счита края на годината да стартира да се движи в противоположна посока - към намаление на базовите лихвени ставки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР