Цената на златото тази сутрин слабо се променя, оставайки на

...
Цената на златото тази сутрин слабо се променя, оставайки на
Коментари Харесай

Цената на златото продължава да се задържа рекордно висока


Цената на златото тази заран едва се трансформира, оставайки на равнищата от септември 2011 година, когато беше записана най-високата стойност на благородния метал. Инвеститорите избират надеждните активи на фона на незнайното въздействие на ковид върху стопанската система, демонстрират данните от борсовата търговия.

Към 8.23 часа цената на августовския фючърс на златото на нюйоркската борса Комекс набъбна с 0,04% или с 0,74 $ до 1821,35 $ за тройунция. По време на вчерашната търговия тя даже доближи равнища от 1829,65 $, което е най-високата стойност от 14 септември 2011 година Юлският фючърс на среброто поевтиня с 0,32% до 19,223 $ за унция.

Златото, която обичайно се счита за благонадежден актив по време на икономическа несигурност, продължава да резервира своята прелест за вложителите поради неизвестността към продължителността на пандемията от ковид и нейните последствия за международната стопанска система.

„ Цената на златото наподобява доста оптимистично както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект. Съществуват задоволително катализатори, които могат да я изведат на рекордна траектория до края на годината “, означи старшият пазарен анализатор на брокерската компания OANDA Едуард Мойя, представен от Ройтерс.

Според данните на университета Джонс Хопкинс, който обобщава данните на федералните и локалните управляващи, а също по този начин на медиите и други открити източници, броят на инфектираните от COVID-19 в света е над 12 милиона, умрелите са над 500 хиляди души. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР