Цената на златото ще скочи с 25%, заради привлекателността на

...
Цената на златото ще скочи с 25%, заради привлекателността на
Коментари Харесай

Златото може да повиши цената си до 25% през следващите 18 месеца, заради напрежението в Близкия изток

Цената на златото ще скочи с 25%, поради привлекателността на кюлчетата, която нараства на фона на възходящото напрежение в Близкия изток и разхлабването на паричната политика на хоризонта, счита Citigroup.

Цената на жълтия метал се намали във вторник, откакто скочи над 2400 $ за унция предходната седмица. Според банката златото може да да надскочи 3000 $ за унция в границите на идващите шест до 18 месеца, което ще бъде скок от 25% по отношение на актуалните равнища.

Банката увеличи целевата си цена за златото за 2024 година до 2 350 $ и поправя прогнозата за 2025 година до 2 875 $, написа Business Insider.

Ударът на Иран против Израел през уикенда породи опасения от утежняване на спора в района и до момента в който артикули като петрола са на ръба, то търсенето на злато нараства, защото вложителите се насочват към сигурни убежища.

Златото нормално се движи назад на лихвените проценти. Федералният запас съобщи, че ще понижи лихвените проценти тази година, което в допълнение ще увеличи цената на метала, само че по-голямата от предстоящата инфлация през март евентуално е изместила момента на пониженията до по-късно през годината.

По-голямото ползване след Ковид, водено от Китай и развитите пазари, също способства за огромни притоци в борсово търгувани фондове, обезпечени със злато.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР