Цената на златото се покачва слабо в понеделник сутринта след

...
Цената на златото се покачва слабо в понеделник сутринта след
Коментари Харесай

Цената на златото слабо се покачва, доларът спада

Цената на златото се повишава едва в понеделник сутринта след четиридневен спад на котировките през предходната седмица, демонстрират данните от началото на днешната търговия.

Към 9:35 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex нараства със символичните $0,8, или с 0,05%, до 2020,4 $ за тройунция.

На спот пазара благородният жълт метал се продава по 2014,63 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на юлските фючърси за среброто се покачва с 0,26% до 24,21 $ за унция.

В началото на новата комерсиална седмица златото нараства на фона на отслабването на щатския $, откакто цената на скъпоценните кюлчета падна с 1,39% през предходните четири борсови сесии.

Макроикономическата статистика за Съединени американски щати също способства за поевтиняването на златото предходната седмица. Така да вземем за пример годишната инфлация в Съединени американски щати се забави до 4,9% на годишна база от 5% месец по-рано. Това е минимална стойност на този индикатор за последните две години.

В петък Университетът на Мичиган разгласява своя лична предварителна оценка за потребителските настроения в Съединени американски щати през май. Индексът, който отразява степента на доверие на семействата в стопанската система, падна до 57,7 пункта от 63,5 пункта през април. Експертите предвидиха спад на индикатора единствено до 63 пункта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР